Van Scherpenzeel Groep neemt Eurobottle Flestic Holding over

Op 13 juli 2015 is Eurobottle Flestic Holding B.V. uit Dronten overgenomen door Van Scherpenzeel Groep B.V.

Met deze overname is aan een langgekoesterde wens van Van Scherpenzeel invulling gegeven nu men zich naast de inzameling en recycling van onder andere verpakkingen ook richt op de productie ervan. De cirkel is hierdoor rond en er kunnen binnen de groep belangrijke stappen worden gezet in het hergebruik van grondstoffen. De circulaire economie gedachte neemt nu concrete vormen aan.

Dit laatste sluit aan bij de vraag die zowel Eurobottle als Flestic regelmatig krijgen uit de markt; ‘Hoe kunnen we bij de productie van sportbidons en kunststof verpakkingen nog beter en duurzamer omgaan met onze grondstoffen?’. Nu de bedrijven deel uitmaken van de Van Scherpenzeel Groep is het antwoord op die vraag een feit en zal er samen met haar klanten gewerkt worden aan een verdere ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen waarbij zoveel als mogelijk gebruik gemaakt wordt van secundaire grondstoffen.

Aandeelhouder Hans de Vroome denkt dat met de nieuwe eigenaar verdere stappen in de groei van de organisatie zullen worden gezet. Nieuwe stappen die goed aansluiten bij de behoefte van consumenten en producenten om verstandig om te gaan met onze omgeving en grondstoffen.

Commercieel directeur Peter Westveer ziet de overname door Van Scherpenzeel als een uitstekende basis om de brede klantengroep te betrekken bij de circulaire economie voor verpakkingen. Algemeen directeur Willem-Jan Candel ziet de overname als een belangrijke strategische stap die volledig in lijn is met de publieke opinie op het gebied van duurzaamheid en de marktwensen op het gebied van verpakkingsoplossingen.

Roger Beuting, directeur Van Scherpenzeel Groep, meent dat met deze overname een belangrijke investering is gedaan aan de aanbod- en productiezijde van verpakkingen. Van Scherpenzeel Groep komt voort uit onder andere Kunststof Hergebruik. Eurobottle Flestic Holding is een gerenommeerd productiebedrijf van kunststof sportbidons en verpakkingen en daarmee een goed afzetkanaal voor secundaire grondstoffen. Daarnaast onderschrijft Beuting de toenemende vraag naar secundaire grondstoffen vanuit de verpakkingsindustrie.

Over Van Scherpenzeel Groep

Van Scherpenzeel is een kennisbedrijf dat de regie voert over uiteenlopende grondstofketens. Het bedrijf analyseert de afvalstromen en adviseert in de juiste aanpak. Van Scherpenzeel organiseert, voert uit, zodat zoveel mogelijk waarde uit de reststromen wordt gehaald. Vertrouwelijke vernietiging gebeurt in huis en discreet.

Naast de specifieke ervaringen van haar aandeelhouders (Ruud Sondag, Kick Scholten, Egbert Vennik en ING Corporate Investments) werkt van Scherpenzeel met een team van specialisten

op het gebied van grondstoffen. Van Scherpenzeel noteerde over 2014 een omzet van € 50 miljoen. Bij Van Scherpenzeel zijn ruim 50 medewerkers in dienst.

Over Eurobottle Flestic Holding

Eurobottle Flestic Holding is de holdingmaatschappij van twee werkmaatschappijen.

Flestic produceert kunststof verpakkingen, -sluitingen en sportbidons door middel van extrusieblaas-, spuitgiet- en spuitgietblaas productietechnieken. Het bedrijf heeft ruim 36 jaar ervaring in de verwerking van kunststoffen. De klanten bevinden zich zowel op de food- als de non-food markt. Eurobottle is binnen Europa een toonaangevende aanbieder op het gebied van sportbidons. Het bedrijf is in 1994 opgericht en levert sportbidons aan onder andere gerenommeerde sports nutrition merken.

Over 2014 noteerde Eurobottle Flestic Holding een omzet van ruim € 13 miljoen. Bij Eurobottle Flestic Holding zijn 62 medewerkers in dienst.

Aanvullende informatie:

Contactpersoon Van Scherpenzeel Groep B.V.

Roger Beuting
Managing Director
rbeuting@vanscherpenzeel.com
Telefoon: +31 30 8906 790
www.vanscherpenzeel.com


Contactpersoon Eurobottle Flestic Holding B.V.

Willem-Jan Candel
Managing Director
w.j.candel@flestic.com
Telefoon: +31 6 23 210 949
www.flestic.com
www.eurobottle.nl 


Download persbericht in PDF-formaat

Postadres
Flestic B.V.
Postbus 240
8250 AE Dronten

Bezoekadres
Flestic B.V.
Pioniersweg 32
8251 KN Dronten

Telefoon
+31 321 316 510
E-mail
info@flestic.com